top of page

Ohjelma 2022

Semmarit_web_edited.jpg

Perjantai 26.8. Kello 19
Harjavallan liikuntahalli

Liput 32€

Osta liput tästä!

 

AVAJAISKONSERTTI​

SEMMARIT

Festivaalin avajaiskonsertti kuullaan Harjavallan liikuntahallissa. Estradille nousee täysin uniikki ilmiö: Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit. Mieskuorolaulun omanlaisekseen brändiksi kehittänyt ryhmä tuo Satasoittoon tavaramerkikseen muodostuneen monipuolisen konserttishown, joka sisältää musiikin lisäksi liikettä sekä muita visuaalisia elementtejä. 

 

Semmareiden yli 30-vuotiseen uraan on mahtunut ensimmäisen vinyyli-ep:n ja lukuisien single-julkaisujen lisäksi 12 pitkäsoittoa, kaksi virallisen albumilistan ykkössijaa, kaksi kultalevyä, oma tv-sarja, kaksi nuottikirjaa sekä kaksi poikakalenteria. Omia esitettyjä lauluja on yli 300, ja esiintymisiä on kotimaassa ja ulkomailla kertynyt satoja niin konserttitaloissa, klubeilla ja festareilla kuin Linnan juhlien Suomi 100 -jatkoillakin. Yhtyeen treenit pidetään yhä 30 vuoden jälkeenkin Jyväskylän yliopistolla, Seminaarinmäellä.

Tämä show ei tule jättämään ketään kylmäksi, tervetuloa kokemaan Semmarit Satasoitossa!

lippu_fi_mc_pos.jpg
MeriPoridixie_web.jpg

Lauantai 27.8. kello 11

Harjavallan Markkinat, Huovintori

Lauantai 27.8. kello 13, Peipohjan asema, Kokemäki

MERI-PORI DIXIEBAND

Vapaa Pääsy

Satasoitto jalkautuu Harjavallan markkinoille sekä Peipohjan asemalle, joissa musiikista vastaa porilainen Meri-Pori Dixieband. Yhtye kuljettaa meidät Dixieland-musiikillaan ajassa 1900-luvun alun amerikkaan, jazz-musiikin juurille. Yhtyeen 8-henkinen joukkue kunnioittaa vahvoja dixie-perinteitä myös kokoonpanollaan.


 

lippu_fi_mc_pos.jpg
Minna-Leena_LahtiWeb.jpg

Lauantai 27.8. kello 18
Kokemäen Vanha Yhteiskoulu

SUOMALAISUUDEN SYVIN OLEMUS

Sopraano Minna-Leena Lahti ja pianisti Markus Vaara

Liput 27€

Osta liput tästä!

 

Kansallisen Toivo Kuula -laulukilpailun vuonna 2021 voittanut sopraano Minna-Leena Lahti konsertoi Satasoitossa yhdessä pianisti Markus Vaaran kanssa. Sopraano Minna-Leena Lahti on kokkolalainen oopperalaulaja, laulupedagogi ja kirkkomuusikko.

 

Pianisti/urkuri/kapellimestari/oopperakorrepetiittori Markus Vaara toimii säestäjänä Oulun konservatoriossa, jossa hänen vastuualueitaan ovat lied- ja oopperamusiikki. 

 

Konsertissa kuullaan mm. Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan,  Oskar Merikannon sekä Maileena Linjaman lauluja. Laulut on koottu neljän otsikon alle;  ”Häpiällä siitä seleviää”, ”Ilo duurissa on teeskentelyä.”, ”Aikansa kutakin, sano pässiki ku päätä leikattiin.” sekä ”Muut tekee, mitä ne osaa, ja me tehään, mitä tahotaan.” Tervetuloa tutustumaan suomalaisuuden syvimpään olemukseen!

lippu_fi_mc_pos.jpg
TimoBBkatu10.jpg

Sunnuntaina 28.8. kello 17
Kokemäen Seuratalo

ENERGIAA!

Timo Brass Band

Liput 27€

OP Satapirkan omistaja-asiakkaille ennakkoon 25 eur

Osta liput tästä!

 

”Energiaa” -konsertti korvaa alunerin suunnitellun ”Euforiaa!” -konsertin, koska Euphoria Brass Sextet joutui yllättäen perumaan konserttinsa.

 

Tämä konsertti ei jätä taatusti ketään kylmäksi! Kokemäen Seuratalon ottaa haltuun Satasoiton yleisöä unohtumattomasti jo aiemminkin lämmittänyt huikea TIMO Brass Band. Yhtye on muutaman viime vuoden aikana luonut itselleen tunnetun brändin Helsingin katujen takuuvarmana viihdyttäjänä ja keikkaillut paljon myös muualla Suomessa sekä ulkomailla. Aktiivisen katusoittamisen lisäksi yhtyeen toiminta on laajentunut myös konserttisalikeikkoihin ja yhtye on julkaissut keväällä 2022 ensimmäisen levynsä. 

 

TIMO Brass Bandin ohjelmisto koostuu tunnetuista klassikkokappaleista sekä tuoreista hittibiiseistä. Kappaleiden sovitukset eivät ole aivan tavanomaisia, joten vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisaa varmasti! Tervetuloa kokemaan TIMO Brass Bandin mahtava show täynnä liikettä ja energiaa, tästä konsertista lähdet varmasti kotiin tanssiaskelin! 

lippu_fi_mc_pos.jpg
harharetki_web.jpg

Tiistai 30.8. kello 19
Harjavallan kirkko

KUINKA ON SUN SIELUS LAITA?

Trio Harharetki

Liput 22€

Osta liput tästä!

 

Satasoitossa aiemminkin esiintynyt Trio Harharetki tavataan tällä kertaa Harjavallan kirkossa virsiohjelmiston parissa. “Kuinka on sun sielus laita”- konserttikokonaisuus koostuu suomalaisten, evankelis-luterilaisen kirkon piirissä toimivien herätysliikkeiden virsistä. Valittu virsiohjelmisto piirtää kauniin kuvan monimuotoisesta musiikillisesta perinnöstä, joka on ollut olennainen osa suomalaista hengellistä elämää jo vuosisatoja. Konserttielämystä värittää yhtyeen soitinjakauman mukainen twist Risto Kuparin taustatiedoilla höystettynä.

 

Trio Harharetkessä musisoi neljä satakuntalaista musiikin sekatyöläistä, Risto Kupari, Timo Katila, Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila.

lippu_fi_mc_pos.jpg
Freija_web_edited.png

Keskiviikko 31.8. kello 18
Kokemäen Seuratalo

KANSANMUSIIKKIKARKELOT

Freija

Vapaa pääsy

Satasoiton kansanmusiikkikarkeloissa Kokemäen Seuratalolla esiintyy kansanmusiikkiyhtye Freija. Freija on tehnyt musiikkia omalla tyylillään ja tunnistettavalla soundillaan jo 17 vuotta. Yhtyeen vetovoima on sen tavassa käsitellä niin kansanlauluja, iskelmiä kuin omia sävellyksiäänkin raikkaalla, svengaavalla ja ilmavalla tavalla. 

 

Konsertin alku toteutetaan sään salliessa Seuratalon pihamaalla, jolloin yleisö pääsee osalliseksi Huutokatrilliin. Katrilli on eräänlainen ryhmätanssi, jossa tanssin vetäjä “huutaa” tanssin aikana koreografian. Katrilli ei vaadi osallistujalta osaamista etukäteen, vaan ennakkoluuloton heittäytyminen yhteiseen katrilliin riittää. Katrillimusiikista vastaa Freija. Katrillin musiikkina soitetaan raumalaisen Timo Katilan sävellys ja se on Satasoiton tilausteos vuodelle 2022. Katrilliin toivotaan yleisöltä runsasta osanottoa! Tervetuloa tanssimaan tai katsomaan katrillia!
 

Väliajan jälkeen Freijan omassa konserttiosuudessa kuullaan parhaita paloja yhtyeen laajasta tuotannosta.

lippu_fi_mc_pos.jpg
pukuommellaan_web.jpg

Torstai 1.9. kello 19
Harjavalta sali

PUKU OMMELLAAN HILJAISUUDESSA

Jukka Perko Avara & Hannu-Pekka Björkman

Liput 36€ 
S-Etukortilla ennakkoon 32 eur

Osta liput tästä!

 

Miten ottaa vastaan vääjäämätön vieras. Odottamaton ja odotettu. Jukka Perko Avara yhdessä näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin kanssa ovat luoneet sanan ja musiikin keinoin kuulokuvan katoavaisuudesta, elämästä ja kuolemasta. 

 

Keskiaikaisesta kuolemantanssikuva-aiheesta innoituksen saanut esitys kulkee läpi ajan. Francois Villonin ja La Folian säkeistä ja sävelistä kohti pohjoista, Tomas Tranströmerin, Gosta Ågrenin ja monen muun runoilijan sanojen syliin. Ja jossain koivujen takana hymyilee Hugo Simbergin lempeä kuolema.

 

Kysymys ja matka on yhteinen. Miten elämme ja kuolemme maailmankaikkeuden pyörteessä? Kun suuria portteja avataan ja kun suuria portteja suljetaan.

 

Hannu-Pekka Björkman, lukija

Jukka Perko, saksofoni

Teemu Viinikainen, kitara

Jarmo Saari, kitara

lippu_fi_mc_pos.jpg
Sinfonietta.jpg

Perjantai 2.9. kello 20
Kokemäen kirkko

YÖKONSERTTI -  Lentävä lähtö

Pori Sinfonietta

Liput 27€

Osta liput tästä!

 

Pori Sinfonietta vierailee Satasoitossa jo perinteeksi muodostuneella tavalla, jossa orkesterin edellisenä päivänä Porissa esitetty kauden avauskonsertti kuullaan uusintaesityksenä Satasoitossa. Tällä kertaa orkesteri esiintyy Kokemäen kirkossa. 

 

Lentävä lähtö esitetään Satasoitossa orkesterin kanssa “vakivieraana” tunnetun Tibor Bogányin johdolla. Solistivieraaksi saadaan Radion sinfoniaorkesterin 1. sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist. Ohjelmassa on musiikkia Rossinilta, Crusellilta ja Beethovenilta. 

Tibor Bogányi, kapellimestari
Christoffer Sundqvist, klarinetti

Gioachino Rossini: Sevillan parturi -alkusoitto
Bernhard Henrik Crusell: Klarinettikonsertto nro 2 f-molli
Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 1

lippu_fi_mc_pos.jpg
Jussi Syrenweb.jpg

Sunnuntai 4.9. kello 18
Kokemäen Seuratalo

PERINTEISTÄ BLUEGRASS-MUSIIKKIA

Jussi Syrén & Groundbreakers

Liput 22€

Osta liput tästä!

 

Jussi Syren And The Groundbreakers on kansainvälisesti arvostettu bluegrass-yhtye, joka on tehnyt kiertueita kotimaan lisäksi USA:ssa ja Euroopassa. Satasoiton konsertissa Groudbreakers vie yleisönsä totaaliselle akustiselle elämysmatkalle, jossa perinteisten bluegrass-kappaleiden sekaan on ripoteltu mm. Beatlesiä ja Louis Armstrongia - toki tiukkaan bluegrass-muottiin valettuna. Tästä kokemuksesta ei heti toivu!

 

Jussi Syren: mandoliini, laulu

J.P. Putkonen: kitara, laulu

Tauri Oksala: banjo, laulu

Tero Mäenpää: kontrabasso, laulu

lippu_fi_mc_pos.jpg

Satasoiton liput myynnissä lippu.fi ja käteisellä Harjavallan kirjakaupassa ja Passin Kello ja Kulta -liikkeessä Kokemäellä.

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry. Tapahtuman tuottajana Tiina Starcke.

Festivaalin  mahdollistaa Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien, Suomen Kulttuurirahaston ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

lippu_fi_mc_pos.jpg
bottom of page