top of page
RajatonSatasoitto.jpg

PE 23.8. KLO 19
Avajaiskonsertti -
LAULUYHTYE RAJATON
Kokemäen kirkko

On vaikea kuvitella yleisöä, jolle Rajaton ei voisi laulaa, tai musiikkityyliä, jota se ei voisi tehdä omakseen. Kokemäen kirkko luo upeat puitteet yhtyeelle, johon kuuluvat Essi Wuorela (sopraano), Aili Ikonen (sopraano), Soila Sariola (altto), Hannu Lepola (tenori), Ahti Paunu (baritoni) ja Jussi Chydenius (basso). Jäsenten musiikilliset taustat vaihtelevat klassisesta musiikista kansanmusiikkiin, iskelmään ja rockiin. Vaikutteiden laaja kirjo luo pohjan Rajattoman soinnin monimuotoisuudelle.

Ääni on rajaton.

Sami Junnonen_satasoitto.jpg

LA 24.8. KLO 16

TARUOLENTOJA JA MAALAISTANSSEJA 

Sami Junnonen, huilu ja  Hanna Tuominen, piano, Emil Cedercreuzin museo, Harjavalta

Harjavaltalaislähtöinen pianisti Hanna Tuominen palaa kotikonnuilleen konsertoimaan yhdessä kansainvälistä uraa luovan huilisti Sami Junnosen kanssa. Pitkään yhteistyötä tehneen duon ohjelmistossa kuullaan tarinoita ja tansseja mm. Bartokin, Debussyn ja Martinun säveltäminä.

 

TimoBrassBandSatasoitto.jpg

LA 24.8. KLO 12

TORISOITTO
Huovintori, Harjavalta

Timo Brass Band

Taiturillisen ja mukaansatempaavan katusoiton uusi sukupolvi esittäytyy Satasoitossa! Satasoiton torisoitto on osana Harjavallan markkinoiden ohjelmatarjontaa. Samalla juhlistamme Harjavallan kaupungin 150- vuotisjuhlaa. TIMO brass bandin muusikot laittavat markkinahumussa lanteet keinumaan.

PILLIKLUBI KLO 20
Timo Brass Band
Hotelli Hiittenharju, Harjavalta

Vasket vallassa - tavaramerkki Pilliklubi palaa jälleen! Usein  toivottu klubi-ilta palaa festivaalin ohjelmistoon saaden vieraakseen “Suomen kovimman  brassbändin” Timo Brassin, jonka keikoilta ei menoa ja meininkiä puutu! Taitava soitto, energinen tulkinta ja kova meininki siivittävät tunnelman taatusti kattoon! Voit ostaa myös illalliskortin klubi-iltaan. Menu sisältää 

melonivihersalaattia, coleslaw-salaattia

kasvisgratiinia,hedelmäistä broileria ja riisiä, patonkia ja tuorejuustoa, kahvi/tee. 

MariaYlipaa_Satasoitto.jpg

KE 28.8. KLO 19

PIAZZOLLA! - TANGO NUEVO,
Harjavalta-sali

Maria Ylipää, laulu, Jaakko Kuusisto, viulu, Niko Kumpuvaara, harmonikka, Marzi Nyman, kitara ja Ville Herrala, kontrabasso

 

Argentiinalaisen tangon mestari Astor Piazzolla kehitti 1950-luvulla uuden tyylin, joka tunnettiin nimellä tango nuevo (suom. uusi tango). Taidemusiikin yhdistäminen tuliseen tangoon ja jazzin vapaaseen improvisaatioon sai aikaan valtavan myrskyn perinteisen argentiinalaisen tangon piireissä.  Sittemmin tästä tangon uudesta suunnasta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö. Konsertti pitää sisällään taiturimaisia, intohimoisia ja sielukkaita tulkintoja Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä todellisen tähtikaartin tulkitsemina

Pyvanainen_kotilainen_Nykanen.jpg

SU 25.8 KLO 18
LAULUTUNNILLA PARIISIISSA
Kokemäen vanha yhteiskoulu

Päivi Pylvänäinen, sopraano, Juha Kotilainen, bassobaritoni, Jukka Nykänen, piano

Konsertti juontaa juurensa Aino Ackté -oopperaan, jossa Päivi Pylvänäinen lauloi Aino Acktén roolin ja Juha Kotilainen Aino Acktén laulunopettajan Edmond Duvernoy’n roolin. Tässä konsertissa he kohtaavat jälleen ja tulkitsevat katkelmia oopperasta sekä rakastetuimpia ranskalaisia ja suloisimpia suomalaisia lauluja.

EKA_EPT6960-37_eka.jpg

MA ja TI 26.-27.8
KOULULAISKONSERTIT
HARJAVALTA JA KOKEMÄKI

Timo Brass Band
esiintyy Harjavallan ja Kokemäen koululaisille.

Formunen_Santamaa_Pasi_Annala.jpg

TI ja KE 27.-28.8
PÄIVÄKONSERTIT
Vesa Formunen, Henriikka Santamaa

Harjavallassa tiistaina 27.8.
Hopearanta klo 10.30 ja Meidän Olkkari klo 13  Kokemäellä keskiviikkona 28.8.
Esperi Hoivakoti Ilola klo 13 

ja palvelutalo Vuollekoti klo 14.15

Harmonikan taitureita on tarjolla näissä konserteissa kaksin kappalein! Vuosikymmeniä soitollaan hurmannut Vesa Formunen on oman soittouransa ohella kasvattanut liudan taitavia hanuristeja. Näissä konserteissa Vesan kanssa musisoi hänen entisen oppilaansa, kultaisen harmonikan voittaja vuodelta 2012, Henriikka Santamaa. Henriikan on voinut viime aikoina bongata esim. Porin teatterin näytöksistä ja Tangomarkkinoilta, Vesa keikkailee eri puolilla ahkerasti ja luotsaa mm. Nakkilan Seudun harmonikkoja. Tervetuloa harmonikkataitureiden matkaan yhteen tai vaikka useampaan konserttiin!

MIKKO 66 JA KITARA.jpg

Torstai 29.8. KLO 19

YHTEISLAULUKONSERTTI
Kokemäen Seuratalo

Mikko Alatalo, laulu ja kitara, Jammi Humalamäki, harmonikka

 

Kansantaiteilija Mikko Alatalo laulattaa suosituimpia yhteislauluja ja laulaa myös omia laulujaan Kokemäen Seuratalolla 29.8.19 klo 19 lähtien. Ohjelmistossa on perinteisiä lauluja Helismaalta ja Junnu Vainiolta sekä uudempia lauluja tyyliin Juice-potpuri tai Finnhits-potpuri. Alatalon sävelkynästä kuulemme muun muassa kansansuosikit ”Suojelusenkeli”, ”Hyasinttien aika” sekä ”Viivy vielä hetki”. Koskettavia balladeja on odotettavissa, mutta kuulemme myös Mikon Syksyn sävelistä tuttuja huumoriralleja. Myöskään lapsia ei ole unohdettu: ”Känkkäränkkä” tulee takuuvarmasti.   Mukana myös hanuristi Jammi Humalamäki.

Pori_Sinfonietta_satasoitto.jpg

PE 30.8. KLO 21

YÖKONSERTTI

Kokemäen kirkko
Pori Sinfonietta

Tibor Bogányi, kapellimestari

Paolo Poma, klarinetti ja
Bence Bogányi, fagotti

 

Maakuntamme edustusorkesteri Pori Sinfonietta on Satasoiton vanha tuttu, tänä vuonna konsertti järjestetään Kokemäen kirkossa. Pori Sinfoniettan syyskausi avataan Tibor Bogányin johdolla yökonsertissa, joka kuullaan sekä Keski-Porin kirkossa että Satasoitto-festivaalilla.

Paolo Poma on Pori Sinfoniettan uusi klarinetin äänenjohtaja.

 

Konsertin ohjelma:

Franz Berwald: Konserttikappale F-duuri fagotille ja orkesterille

Franz Danzi: Sinfonia Concertante B-duuri klarinetille ja fagotille op. 47

Joseph Haydn: Sinfonia nro 8 ”Ilta”

Julia _ Claes Korjaamo_Teemu Mattsson_.j

LA 31.8. KLO 15

Muistokonsertti
TRIBUTE TO CLAES ANDERSSON
Emil Cedercreuzin museo

Julia Korkman, laulu ja Niklas Winter, kitara

 

 Julia Korkmanin ja Claes Anderssonin konsertti ”Kvar i mig” muutetaan tribuuttikonsertiksi edesmenneen Claes Anderssonin muistoksi.

”Claes Andersson jätti suuren sekä inhimillisen että taiteellisen perinnön, jota haluamme vaalia esittämällä Claesin sanoituksia ja sävellyksiä sekä hänelle tärkeitä kappaleita. Musiikki ja runous oli Claesin tapa käsitellä tunteita ja tuntuu luontevalta viedä tätä perintöä eteenpäin, sanoo laulaja Julia Korkman.

Julia Korkman esiintyy konsertissa yhdessä jazzkitaristi Niklas Winterin kanssa. He esittävät jazzia, kansanlauluja ja runoja tribuuttina Claes Anderssonille.

Mutaveijarit2018_287.jpg

Su 1.9. KLO 15

LASTENKONSERTTI

Mutaveijarit

Harjavallan liikuntahalli

 

Muikea ja veikeä lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille! Mutaveijarit on tunnettu energisestä lavaesiintymisestään ja useita eri musiikkityylejä yhdistelevistä mukaansatempaavista lauluistaan, joita kuuntelevat mielellään niin lapset kuin aikuisetkin.

Vapaa pääsy. Konsertti kestää alle tunnin

harjavallankirkko2.jpg

SU 1.9. KLO 18

SUOMALAINEN MESSU

Satasoiton pelimanniryhmä, kansantanssiryhmä Frilla
Harjavallan kirkko

 

Satasoiton juhlavana päätöksenä vietettävä Lasse Heikkilän suomalainen messu juhlistaa samalla Harjavallan kaupungin ja Harjavallan seurakunnan juhlavuosia. Suomalainen Messu on sävelteos, joka ammentaa musiikkiinsa vaikutteita suomalaisen kansanmusiikin perinteestä. Teoksen kokonaisuus rakentuu monista osista, joihin kuuluvat niin soittajat, laulajat kuin tanssijatkin. Lämpimästi tervetuloa mukaan messuun!

Satasoiton ohjelmisto koostuu kaikkiaan lähes 20 tapahtumasta. 

Satasoiton liput ja lahjakortit ostettavissa Harjavallan Kirjakaupasta sekä Kokemäeltä Passin Kello ja Kullasta. Lippuja myös nettikaupastamme liput.satasoitto.fi


 

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry. Tapahtuman tuottajana Tiina Starcke. Festivaalin mahdollistaa Taiken,  Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien, Emil Cedercreutzin säätiön ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

 

Lisätiedot: tiina.starcke@satasoitto.fi, 040 488 6294

bottom of page