YÖKONSERTTI - Furioso

Pori Sinfonietta, Tibor Bogányi, kapellimestari ja sello

Iltasoitto Tommi Kolunen, trumpetti, Harjavallan kirkon kellotapuli  

Perjantai 27.8. Harjavallan kirkko

Kello 20, Liput 25 eur

 

Satasoiton avajaiskonserttina kuullaan Pori Sinfoniettan yökonsertti Furioso. Konsertin johtaa orkesterin ylikapellimestari Tibor Bogányi, joka myös soittaa sellosolistina Camille Saint-Saënsin Sellokonsertossa nro 1. Konsertin ohjelmassa kuullaan myös konserttiviikolla vietettävän Itämeri-päivän teeman mukaisesti meren pauhua  Felix Mendelssohnin Hebridit-alkusoiton muodossa sekä naissäveltäjä Helvi Leiviskän upea Intermezzo. Yökonsertti päätetään tietenkin tuttuun Pienen yösoiton teemaan. 

 

Konsertin jälkeen kirkkopuistossa kuuluu iltasoitto kirkon kellotapulista Satasoiton elomuusikon, trumpetisti Tommi Kolusen soittamana. Konsertti järjestetään yhteistyössä Harjavallan seurakunnan kanssa.

 

Konsertin ohjelma: Felix Mendelssohn: Hebridit-alkusoitto op.26                                                                                            

Camille Saint-Saëns: Sellokonsertto nro 1 a-molli op. 33
Helvi Leiviskä: Intermezzo op. 16/1
W.A. Mozart, sov. Jane V. Thomas: Eine kleine Nachtmusik                                

SCHUBERT-TRIPTYYKKI

Aarne Pelkonen, baritoni ja Juho Alakärppä, piano

La 28.8. Harjavalta-sali

Ks. ajat alla

Liput 22 eur / OP Satakunnan omistaja-asiakkaille ennakkoon 20 eur / konsertti

Lippu kolmeen konserttiin 52 eur / OP Satakunnan omistaja-asiakkaille ennakkoon 50 eur. 

 

Raumalaislähtöinen baritoni Aarne Pelkonen konsertoi pianisti Juho Alakärpän kanssa varsinaisen laulumusiikin triathlonin heidän esittäessään saman päivän aikana Harjavalta-salissa kolme Franz Schubertin suosittua laulusarjaa. Nuoren polven menestyneimpiin oopperalaulajiin lukeutuvan Aarne Pelkosen ja tunnustetun lied-pianistin Juho Alakärpän yli vuosikymmenen kestänyt aktiivinen lied-yhteistyö on tuottanut palkintoja niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Klassikkolaulusarjojen parissa on mahdollista valita lyhyt tai pitkä kaava: tule yhteen, tule kahteen tai tule kaikkiin konsertteihin! 

 

I konsertti: Die schöne Müllerin    klo 13

II konsertti: Winterreise                klo 17

III konsertti: Schwanengesang      klo 20

 

KIRKKOKONSERTTI

Juhani Romppanen, urut ja Tommi Kolunen, trumpetti

Sunnuntaina 29.8. Kokemäen kirkko

Kello 18  liput 22 eur, OP Satakunnan omistaja-asiakkaille ennakkoon 20 eur

 

Sunnuntain kirkkokonsertissa kohtaavat kaksi satakuntalaista huippuosaajaa, trumpetisti Tommi Kolunen ja urkuri Juhani Romppanen. Pori Sinfoniettan riveissä sekä näyttämö- ja jazzmusiikin parissa monipuolisesti toimiva Tommi Kolunen ja Keski-Porin urkurina pitkään toiminut urkutaiteilija Juhani Romppanen ovat koonneet monipuolisen konserttiohjelman eri aikakausien musiikkia. Harvinaisempia teoksia eri aikakausilta sekä mm. G. Fauren Pavanen sekä vanhan ruotsalaisen kansansävelmän “Vanha virsi Taalainmaan karjamajoilta” sisältävä konserttiohjelma on takuulla upeaa kuultavaa Kokemäen kirkossa. 

 

Konsertin jälkeen kirkkopuistossa kuuluu iltasoitto kirkon tornista Tommi Kolusen soittamana. 

 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kokemäen seurakunnan kanssa.

 

DIANDRA

Tiistai 31.8. kello 19 Kokemäen kirkko

liput 32 eur / S-etukortilla ennakkoon 30 eur

 

Diandra on yksi Suomen valovoimaisimmista naisartisteista. Diandra on tullut yleisölle tutuksi Idols-voittonsa lisäksi myös Tähdet, tähdet sekä The Voice Kids -ohjelmista. TV-esiintymisten, kahden soololevyn ja joululaulu-albumin lisäksi Diandran upeaa ääntä on kuultu myös mm. Mikael Gabrielin, Uniikin sekä Cheekin hittisingleillä. Satasoitolla on ilo ja kunnia saada aktiivisesti konsertoiva artisti tänä vuonna osaksi festivaalin ohjelmaa. Satasoiton konsertissa Diandralta kuullaan kauneimpia suomalaisia klassikoita ja suurien tunteiden ikivihreitä maailmalta. Tästä akustisesta konsertista ei puutu tunnelmaa, onnea ja ilonpisaroita.

 

Konsertti järjestetään yhteistyössä Kokemäen seurakunnan kanssa.

PROTESTILAULUT

Trio Harharetki

Perjantai 3.9.Kulttuuriyhdistys Kaiku, Kokemäki

kello 19, Liput 15 eur

 

Muutama vuosi sitten Satasoitossa debytoinut Trio Harharetki harhailee tällä kertaa protestilaulujen merkeissä. Eräänlaisena protestina voidaan ymmärtää sekin, että triossa on nyt neljä muusikkoa. Satasoiton taiteellisten johtajien lisäksi lavalla nähdään raumalaiset musiikkipersoonat Risto Kupari ja Timo Katila. Konsertin ohjelmassa sukelletaan edellisten vuosikymmenien protestilauluperinteeseen, ja luvassa on mm. protestoivia kansanlauluja ja  työväenlauluja sekä esimerkiksi Juice Leskisen, Hectorin ja Pelle Miljoonan tuotantoa. Soitantaa ja laulantaa höystävät Risto Kuparin taustatiedot sekä ryhmän soitinjakauman mukainen twist.  Älä jää protestiksi kotiin vaan lähde konserttiin!

Satasoiton liput ja lahjakortit ostettavissa nettikaupastamme liput.satasoitto.fi

Satasoitto-festivaalin ohjelman ovat koonneet taiteelliset johtajat Eeva-Maija Talasma ja Markku Ollila. Satasoittoa järjestää Satasoittoyhdistys ry. Tapahtuman tuottajana Tiina Starcke. Festivaalin mahdollistaa Taiken,  Harjavallan ja Kokemäen kaupunkien ja alueen yritysten ja yhdistysten tuki ja yhteistyö. Satasoitto on valtakunnallisen Finland Festivals -verkoston jäsen.

 

Lisätiedot: tiina.starcke@satasoitto.fi, 040 488 6294