ESIINTYJÄT

Perjantai 24.8.
Avajaiskonsertti
KATSO POHJOISTA TAIVASTA
Laura Pyrrö, sopraano ja Tiina Korhonen, piano

Konsertti koostuu suomalaisista lauluista, jotka löytyvät runoina viime keväänä julkaistusta, rouva Jenni Haukion toimittamasta, samannimisestä runokokoelmasta. Ohjelmistossa kuullaan rakastetuimpien klassikkorunoilijoiden ja -säveltäjien, mm. Aleksis Kiven ja Eino Leinon sekä Jean Sibeliuksen ja Oskar Merikannon tuotannon rinnalla uudempia suosikkeja mm. Kaj Chydeniuksen kynästä. Tervetuloa Satasoiton juhlavaan avaukseen nauttimaan museon intiimistä tunnelmasta valovoimaisten sopraano Laura Pyrrön ja pianisti Tiina Korhosen seurassa.
Konsertti järjestetään yhteistyössä Emil Cedercreutzin säätiön kanssa.

PE 24.8. kello 19
Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta
Liput 25 eur / OP Satakunnan omistaja-asiakkaille 22 eur (etu koskee ennakkoon ostettuja lippuja)


Lauantai 25.8.
Sahakonsertti
SAHA SOIKOON!
Hieman harvinaisempaa herkkua, sahansoittoa, on mahdollista kuulla tämän vuoden Satasoitossa! Sahan varteen asettuu todellinen taituri Sami Tupala, joka on voittanut sahansoiton Suomen mestaruuden peräti neljästi. Samin taitavissa käsissä saha taipuu kauniisiin, pehmeisiin ja välillä surumielisiinkin säveliin tuttujen laulujen parissa.
Korkeaojalla järjestettävä Käsitekesä 2018 päättyy tähän Satasoiton konserttiin. Tervetuloa kuuntelemaan konserttia ja tutustumaan samalla viimeisen kerran huikean näyttelyn teoksiin sekä Kylttyyrinavetan tiloihin Korkeaojan Luomutilalle.
Konsertin jälkeen on mahdollisuus kokeilla soittosahaa Samin opastuksella, testata puusta tehtyä Wiilubikeä Korkeaojan maisemissa kruisaillen sekä nauttia puffetin antimista. Tervetuloa!

LA 25.8. kello 15
Kylttyyrinavetta, Kokemäki, Korkeaoja, Madekalliontie 1
Vapaa pääsy

Compose with me -improtanssiryhmä esityksen jälkeen (kesto noin 20 minuuttia). Lopussa ohjattu Käsitekesä-kierros (kesto noin tunti).

Sunnuntai 26.8.
Kuorokonsertti
LEEVIT
Ylioppilaskunnan Laulajat, Pasi Hyökki, kuoronjohtaja
Satasoiton odotettu huippuvieras Ylioppilaskunnan Laulajat pureutuu Suomen rakastetuimpien Leevien musiikkiin. Leevi Madetojan kauniit mieskuorokappaleet saavat rinnalleen uusia sovituksia Leevi and the Leavingsin parhaista hiteistä.
Leevi Madetoja ja Leevi and the Leavings edustavat kahta eri aikakautta ja kahta täysin eri tyyliä. Molemmat ovat kuitenkin syvällä suomalaisuuden ytimessä. Kuoromusiikkimme pioneerin Ylioppilaskunnan Laulajat 135-vuotta -juhlaohjelmassa peilataan kansakuntamme luonnetta yhdistämällä nämä kaksi artistia ennakkoluulottomalla tavalla.
Konsertissa on luvassa onnen läikähdyksiä ja epätoivon aaltoja. Kaipuuta nuoruuteen, rakastumisen onnea ja rakkaan menettämisen tuskaa. Kauniita kuvia kotimaan luonnosta ja kirkkaankeltainen kusi lumihangessa.
Tällainenkin on Suomi – halusimmepa tai emme.
Tervetuloa kuuntelemaan!

SU 26.8. kello 16
Kokemäen kirkko
Liput 30 eur / S-etukortilla 25 eur (etu koskee ennakkoon ostettuja lippuja)

Esiintyjätapaaminen ennen konserttia Vanhalla Yhteiskoululla (Tulkkilantie 16 b) klo 15.
Tervetuloa kuulemaan 135 vuotiaasta Ylioppilaskunnan Laulajista taustoja, tietoa ja tarinoita. Artistit itse esittelevät itsensä. Vapaa pääsy.

Maanantai 27.8 ja tiistai 28.8.
Koulukonsertit
TUUBAKIMALAINEN – koululaiskonsertit Harjavallassa ja Kokemäellä
Harri Lidsle, tuuba ja Matti Hussi, piano
Sinfonia Lahden tuubisti Harri Lidsle on kiertänyt tuubakimalaisena vuodesta 2003 alkaen ja takana on jo yli tuhat konserttia eri puolella Suomea. Tuubakimalainen on esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen pohjautuva konsertti, jossa tutustutaan puhaltimien, erityisesti tuuban, maailmaan. Konsertin osallistava ja hauska konsepti sisältää leikkiä, laulua, soiton kuuntelua ja yleisöllekin mahdollisuuden musisointiin.
Satasoitossa kuultava esitys on osa Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston tukemaa Konsertti tuli kylään -hanketta. Konserteissa vierailevat alakoululaiset Harjavallassa ja Kokemäellä.
Konserttia tukevat Taiteen edistämiskeskus ja Suomen Kulttuurirahasto

Keskiviikko 29.8.
Yhteislaulua
OL` KAUNIS KESÄILTA
Luonntolaulujen yhteislaulukonsertti
Tänä vuonna Satasoiton yhteislaulukonsertti järjestetään luonnonkauniilla paikalla Hiittenharjun kesäteatterissa. Luontevaa onkin kokoontua yhteen laulamaan juuri luontolauluja. Suomalaisissa lauluissa luontoaiheita on paljon ja kaunista kotimaata sekä sen kasveja ja eläimiä kuvataan moninaisesti.
Tervetuloa mukaan muistelemaan, laulamaan ja tulkitsemaan porukalla luontolauluja! Yhteislauluissa mukana on vanhoja klassikoita sekä uudempia tuttuja lauluja. Laulujen välillä myös runonlausuntaa. Yhteislaulua johtaa kanttori Leena Kivi, joka toimii myös laulua säestävän Satasoiton luontolaulupelimannien primus motorina.
Illan aikana voi tutustua hotelli Hiittenharjuun ja sen maastoon sekä kahvitella puffetissa.

KE 29.8. kello 18.30
Hiitteenharjun kesäteatteri, Harjavalta
Vapaa pääsy


Torstai 30.8. ja maanantai 27.8.
Iltapäiväkonsertti
ILTAPÄIVÄKONSERTIT
Jani Mäkelä, laulu ja harmonikka
Satasoiton iltapäiväkonsertit järjestään palvelutaloissa Harjavallassa ja Kokemäellä. Kuplettilaulumittelöissä, TV:n musiikkiohjelmissa sekä Tapsan Tahdeilla mainetta niittänyt laulava hanuristi Jani Mäkelä soittaa ja laulaa itsensä taatusti yleisön sydämiin. Konserttien ohjelma koostuu kaikill tutuista ikivihreistä lauluista eri vuosikymmeniltä sekä Janin omista lauluista, joista mainittakoon ”Käsi sydämellä”, jonka hän teki kiitoslauluksi omille kasvattivanhemmilleen. Laulusta tuli radiohitti Suomen radioissa. Palvelutalojen asukkaiden lisäksi konsertit ovat myös muulle yleisölle avoimia ja niihin on vapaa pääsy.
MA 27.8. Attendo Kuparikaari, Harjavalta kello 13
MA 27.8. Palvelukeskus Hopeakeidas, Harjavalta kello 14
TO 30.8. Palvelukeskus Henrikinhovi, Kokemäki kello 13
TO 30.8. Ikipihlaja Kuusama, Kokemäki kello 13.45

Perjantai 31.8.
YÖKONSERTTI – KESÄILTA
Pori Sinfonietta, Tibor Bogányi, kapellimestari, Luica Hellerhoff, huilu
Maakuntamme edustusorkesteri Pori Sinfonietta on Satasoiton vanha tuttu, tänä vuonna konsertti järjestetään Harjavallan kirkossa. Pori Sinfoniettan syyskausi avataan orkesterin uuden ylikapellimestarin Tibor Bogányin johdolla yökonsertissa, joka kuullaan sekä Keski-Porin kirkossa että Satasoitto-festivaalilla.
Loppukesän illassa soi urkumusiikistaan tunnettu Buxtehude ja hänen jalanjälkiään seuranneen Bachin toinen orkesterisarja, jossa orkesterin oma huilisti Lucia Hellerhoff on solistina. Lopuksi kuullaan Kodályn maalaama tunnelmallinen kuva kesäillasta.

Konsertin ohjelma:
Dietrich Buxtehude: Chaconne e-molli BuxW V 160
J.S. Bach: Orkesterisarja nro 2 h-molli
Zoltán Kodály: Kesäilta

PE 31.8. kello 21
Harjavallan kirkko
Liput 25 eur, Satakunnan Kansan kestotilaajaetuna 22 eur (etu koskee ennakkoon ostettuja lippuja)
Yökonsertin pääsyliput ovat myynnissä sekä Satasoiton lipunmyyyntipisteissä että TicketMaster -lippupalvelussa


Lauantai 1.9.
KAMARIKONSERTTI
Eriikka Maalismaa, viulu ja Emil Holmström, piano
Monipuolisesti kamarimusiikin, solistitehtävien ja taiteellisen suunnittelun parissa yhdessä ja
erikseen työskentelevä duo Eriikka Maalismaa ja Emil Holmström heittäytyvät Satasoitossa viulupiano
-kamarimusiikin klassikkoteosten tunnelmiin. Emil Cedercreutzin aikalaisen Claude Debussyn
sävelet soivat museon vintage-flyygelin sekä suolikielisen viulun kera niin kuin todennäköisesti Emilin
kodissa konsanaan Mozartin valoisten sävyjen sekä Schumannin kiihkeän sävelkielen kehystämänä.
Konsertin ohjelma:
W.A. Mozart: sonaatti viululle ja pianolle nro 35 A-duuri KV 526
C. Debussy: sonaatti viululle ja pianolle g-molli
R. Schumann: sonaatti viululle ja pianolle nro 1 a-molli
Konsertti järjestetään yhteistyössä Emil Cedercreutzin säätiön kanssa.

LA 1.9. kello 17
Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta
Liput 20 eur
Museon näyttelyt ja kahvio avoinna


Lauantai 1.9.
Hävytön konsertti
PERÄKAMMARIKONSERTTI
Trio Harharetrki – Risto Kupari, Eeva-Maija Talasma, Markku Ollila
Osattiin sitä ennenkin, runoilla ja rallatella mieltä ja lihaa kutkuttavista navanalus-asioista. Konsertissa kuultavien hävyttömien kansanlaulujen runot eivät löydy Kalevalasta, mutta muistiin niitä on merkitty eri puolilla Suomea. Yli sadan vuoden takaa peräisin olevat kansanlaulut ovat ajalta, jolloin tuskin kukaan olisi hyväksynyt kyseisiä ralleja kaiken kansan kuultaviksi. Varsin suorasti asioista kertovat opettavaiset tekstit ovat olleet tärkeä osa arkista elämää aikana ennen muuta sukupuolivalistusta ja tarjonneet toki viihdykettä kuulijoilleen niin kuin nykypäivänäkin.
Tämä konsertti puhuu asioista niiden oikeilla nimillä. Aitoa ja elävää kansanperinnettä tulkitsevat hävyttömien laulujen asiantuntija Risto Kupari seuranaan Satasoiton kantavat voimat Markku Ollila ja Eeva-Maija Talasma. Musiikin ohella Risto Kupari johdattelee kuulijat hävyttömien laulujen maailmaan kappaleiden taustoja valottamalla sekä kertomalla hersyviä juttuja aiemmista esityksistään hävyttömien laulujen parissa. Konsertti on aikuisille. Hävyttömästi tervetuloa!

LA 1.9. kello 20
Kokemäen Seuratalo
Liput 23 eur, OP Satakunnan omistaja-asiakkaille 20 eur (etu koskee ennakkoon ostettuja lippuja)


Sunnuntai 2.9.
Lastenkonsertti
JUHLAKONSERTTI – PARASTA LASTEN MUSIIKKIA JO 30 VUOTTA!
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri
Satu Sopanen ja Tuttiorkesteri viettävät 30-vuotisjuhlavuottaan juhlakonserttikiertueen merkeissä ja saapuvat iloksemme Satasoittoon! Nämä musiikin moniosaajat ja lastenlaulattamisen todelliset ammattilaiset ovat tuttuja niin Pikku Kakkosesta kuin konserttiareenoilta ympäri Suomen.
Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu kymmeniä klassikoiksikin muodostuneita hittikappaleita, perinteisiä lastenlauluja unohtamatta. Juhlakonsertissa kuullaan parhaat hitit ja yleisön suosikit. Leikkimään ja laulamaan pääsevät niin lapset kuin aikuisetkin, tervetuloa mukaan vauvasta vaariin!

SU 2.9. kello 15
Kokemäen Liikuntahalli
Vapaa pääsy
Konsertin kestää alle tunnin

Sunnuntai 2.9.
Päätöskonsertti
HYMNI RAKKAUDELLE – MAARIT NIEMELÄ EDITH PIAFIN MATKASSA
Maarit Niemelä, laulu, Teemu niemelä piano ja Henriikka Santamaa, harmonikka
Taiteilijapariskunta, Maarit ja Teemu Niemelä tunnetaan hyvin Porin Teatterin näyttämöltä. Samoin harmonikkataiteilija, Henriikka Santamaata on kuultu mm. usean Porin Teatterin musikaalien yhtyeissä. Satasoitolla on suuri ilo saada tämä kolmikko täydentämään festivaalimme laajaa konserttitarjontaa. 47-vuotiaana kuollut Edith Piaf oli ranskalainen chanson-laulaja ja oman aikansa tunnetuin naisääni.
HYMNI RAKKAUDELLE -konsertti esittelee nyt konserttimuodossa muutama vuosi sitten Porin teatterissa nähdyn laulunäytelmän kappaleet, joita Maarit Niemelä menestyksellisesti tulkitsi. Upeaääninen Maarit Niemelä tunnetaan vaikuttavista lauluosistaan, tervetuloa Maaritin matkassa Edith Piafin maailmaan!

SU 2.9. kello 19
Harjavalta -sali
Liput 25 euroa

Etusivulle

Pääyhteistyökumppanit:
Harjavallan kaupunki Kokemäen kaupunki Kokemäen Sähkö Emil Cedercreutzin Säätiö Starcke Oy
Taiteen edustämiskeskus Kokemäen yrittäjät Porin Sinfonietta Satakunnan kansa
Osuuspankki - Satakunta Lähitapiola Lännen Satakunnan Osuuskauppa Boliden Harjavalta Norilsk Nickel
(c) 2018, Satasoitto - Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Tapahtuman järjestää Satasoittoyhdistys ry.