Perjantai 25.8.
Avajaiskonsertti
DUO KALANIEMI & ALAKOTILA
Maria Kalaniemi, haitari ja laulu, Timo Alakotila, pianoHarmonikkataiteilija Maria Kalaniemen ja pianotaiteilija Timo Alakotilan musisointi hengittää sielukkaasti yhteen kuin kahden runoilijan vuoropuhelu. Duon lyyrinen tunnelmointi kohtaa riehakkaan pelimannipoljennon, ja kuulas laulu herkistää tunnelman hetkittäin lähes meditatiiviseksi. Maria Kalaniemi saapuu Satasoittoon ensimmäistä kertaa, Timo Alakotilaa kuultiin jo pari vuotta sitten huikean Tango-orkesteri Unton pianistina.
Konsertin jälkeen kuullaan kirkkomaalla Satasoiton iltasoitto Kokemäen kirkon muhkeasta kellotapulista. Muusikkoina toimivat Hanna Pajalahti, trumpetti, Juuso Wallin, käyrätorvi ja Markku Ollila, tuuba.
PE 25.8. kello 19
Kokemäen Kirkko
Liput 25 eur / Satakunnan Kansan kestotilaajaetuna 22 eur

Lauantai 26.8.
Luontokonsertti
KANSALLISPUISTOSSA KAJAHTAA
Harjavallan Naislaulajat, Rauman Flikkatten Göör, Sunniva-kuoro, Luvian MieskuoroHarjavallan Naislaulajat, Rauma Flikkatten Göör, Sunniva-kuoro Ulvilasta sekä Luvian Mieskuoro kajauttavat yhdessä 100-vuotiaan Suomen kunniaksi Suomen luonnon päivänä. Konsertti huipentuu juhlavasti naiskuorojen yhteisesityksenä kuultavaan Mia Makaroffin Laulua elämä soi -kappaleeseen sekä kaikkien kuorojen yhdessä esittämään, Jean Sibeliuksen säveltämään ja V. A. Koskenniemen sanoittamaan Finlandia-hymniin. Luontokonsertti järjestetään yhteistyössä Huittisten seudun kansalaisopiston, Sulasolin ja Metsähallituksen kanssa.
Konsertti kestää noin tunnin, mikä mahdollistaa siirtymisen Kaartin soittokuntaa kuuntelemaan Harjavaltaan.
LA 26.8. kello 12
Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto, Kärjenkallion näköalatasanne
Vapaa pääsy, ulkoilmakonsertti
Pysäköintialue on osoitteessa Yttiläntite 981, Kokemäki. Näköalatasanteelle johtava polku soveltuu myös pyörätuoleille.

Lauantai 26.8.
Juhlakonsertti
ISÄNMAAN ASIALLA
Kaartin soittokunta, Tomi Väisänen, kapellimestari, solistina Sari Anneli Ruokonen, sopraano Satasoitto-festivaalin Suomi 100 -juhlakonsertissa kuullaan Kaartin soittokuntaa solistinaan kokemäkeläislähtöinen sopraano Sari Anneli Ruokonen. Kaartin soittokunta on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ammattiorkesteri, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1819. Nykyisin soittokunta on 48-henkinen Suomen puolustusvoimien edustussoittokunta, joka soittaa puolustusvoimien tilaisuuksien lisäksi valtiollisissa edustustilaisuuksissa,
kuten valtiovierailuilla ja Suomen tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kaartin soittokunta esiintyy säännöllisesti myös ulkomailla.
Satasoiton iloisessa isänmaallisessa konsertissa kuullaan juhlavaa puhallinmusiikkia sekä tunnettuja lauluja viehättävän sopraano Sari Anneli Ruokosen tulkitsemana.
Maanpuolustuksen kannatussäätiö tukee Kaartin soittokunnan konserttivierailua Satasoitossa.LA 26.8. kello 15
Harjavallan liikuntahalli
Liput 30 eur, S-etukortilla 25 eur
Harjavallan liikunta- ja uimahallin kahvio avoinna

Sunnuntai 27.8.
Kantelekonsertti
HELLO WORLD
Ida Elina, kantele ja lauluIda Elina on moderni popkanteletar ja kultaisella lauluäänellään hurmaava laulaja-lauluntekijä. Hänen uniikki ja perkussiivinen soittotyylinsä syntyi YouTube-kitaristien innoittamana. Ida Elinan esiintymisessä kanteleeseen yhdistyy sujuvasti niin räväkkä pop kuin perinnemusiikkikin.
Satasoitossa Ida Elinalta kuullaan erityisesti suomalaista musiikkia Suomi 100 -teeman hengessä. Konsertti sisältää hieman klassista musiikkia, kuten Sibeliusta ja Järnefeltiä, omia sävellyksiä sekä tunnettua popmusiikkia eri vuosikymmeniltä. Konsertti järjestetään yhteistyössä Emil Cedercreutzin säätiön kanssa.
SU 27.8. kello 18
Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta
Liput 20 eur
Museon näyttelyt ja kahvio avoinna

Keskiviikko 30.8.
Yhteislaulua
KAUAS MISSÄ KATSE KANTAA
Maakuntalaulujen yhteislaulukonsertti Tänä vuonna Satasoiton yhteislaulukonsertissa lauletaan 100- vuotiaan Suomen kunniaksi kaikkien maakuntiemme maakuntalaulut! Maakuntalauluissa kuvastuu kunkin maakunnan luonnon kauneus
ja sen erityispiirteet. Asukkaat kuvataan sitkeinä ja ahkerina. He häätävät hävitystä kukin tavallaan ja ovat ylpeitä juuri omasta kotiseudustaan.
Tervetuloa tunnistamaan, muistelemaan, laulamaan ja tulkitsemaan porukalla maakuntalauluja! Yhteislaulua johtaa Naakan tunnelmallises- sa pihapiirissä kanttori Leena Kivi, joka toimii myös säestävän orkesterin primus motorina.
Illan aikana voi tutustua Naakan tilan piharivin majoitustiloihin ja korumyy- mälään sekä kahvitella Harjavallan maa- ja kotitalousnaisten puffetissa.
KE 30.8. kello 19
Naakan piha, Harjavalta
Vapaa pääsy.
Sadesäällä lauletaan Harjavallan seurakuntakeskuksessa

Torstai 31.8.
Reissumieskonsertti
“TÄSSÄ ON MIESNÄKÖKULMAA”
Jussi Lampi & Timo Rautiainen duoMitä tapahtuu, kun yhdistetään Suomen pisin näyttelijä-muusikko Jussi Lampi ja monessa musiikillisessa liemessä marinoitunut Timo Rautiainen?
Syntyy musiikillinen matka suomalaisuuteen, sen rempseisiin ilonhetkiin ja kaihoisiin tunnelmiin. Näiden 2000-luvun reissumiesten ohjelmisto koostuu sekä duolle sovitetusta omasta materiaalista että käsin poimituista suomalaisen kevyen musiikin helmistä, joista jokainen on esittäjilleen läheinen ja merkityksellinen.
”Kaksi miestä ja yksi kielisoitin. Koskettavia, inhimillisiä tarinoita ihmisen elosta – iloista ja suruista”, Rautiainen summaa, mitä esityksessä on odotettavissa. ”Kaksi ja puoli sataa kiloa miesvoimaa laulaa siitä, miltä tuntuu, kun kaikki menee pieleen tai kun kaikki meneekin hyvin! Tämä, jos mikä, on miesnäkökulmaa!”, Lampi puolestaan veistelee.
TO 31.8. Kello 19
Kokemäen Seuratalo
Liput 25 eur, OP Satakunnan omistaja-asiakkaille 22 eur
Seuratalon kahvio avoinna ennen ja jälkeen konsertin

Perjantai 1.9.
Yökonsertti
YLLÄTYS
Pori Sinfonietta, Janne Nisonen, kapellimestari, solistina Pasi Pirinen, trumpettiSatakunnan ainoa ammattiorkesteri, upea Pori Sinfonietta avaa syyskautensa tänä vuonna kaikkea muuta kuin rutiininomaisesti. Luvassa on Yllätys. Orkesteri määrittelee yllätyksen kysymykseksi, johon ei ole vastausta.
Viime vuodesta tuttuun tapaan Pori Sinfonietta uusii avauskonserttinsa perjantaina Satasoiton yökonsertissa Kokemäen kirkossa. Yllätyksiä ja totutusta poikkeamisen aiheuttavaa positiivista hämmennystä lupaavassa konsertissa kuullaan Arvo Pärtin ”Fratres”, Charles Ivesin ”The Unanswered Question” sekä Joseph Haydnin ”Trumpettikonsertto” ja Sinfonia 94 ”Yllätys”. Orkesteria johtaa syksyllä 2016 kapellimestarina aloittanut
Janne Nisonen. Solistina taituroi trumpetisti Pasi Pirinen.
PE 1.9. kello 21
Kokemäen kirkko
Liput 25 eur
Yökonsertin pääsyliput ovat myynnissä sekä Satasoiton lipunmyyyntipisteissä että TicketMaster -lippupalvelussa

Lauantai 2.9.
Lied-konsertti
LAATOKAN RANNALTA VÄLIMEREN AURINKOON
Jaakko Kortekangas, baritoni & Matilda Kärkkäinen, pianoVuonna 1989 Lappeenrannan kansainvälisen laulukilpailun voittanut baritoni Jaakko Kortekangas on laulanut noin sata oopperaroolia Juhasta Figaroon
ja Lemminkäiseen. Parhaillaan hän vierailee Suomen Kansallisoopperan
La Traviatassa ja Madame Butterflyssä. Satasoitossa Kortekankaan lied- partnerina esiintyy festivaaleilla useita kertoja aiemminkin ilmaisuvoimallaan ihastuttanut pianisti Matilda Kärkkäinen. Duon ohjelmistossa kuullaan Suomen juhlavuoden hengessä kotimaista lied-tuotantoa Merikannolta, Kilpiseltä ja Kuulalta höystettynä muun muassa italialaisella lied-eleganssilla.
Museon kulttuurihistoriallinen ympäristö täydentää tunnelmallista konserttia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Emil Cedercreutzin säätiön kanssa.
LA 2.9. kello 17
Emil Cedercreutzin museo, Harjavalta
Liput 20 eur
Museon näyttelyt ja kahvio avoinna

Sunnuntai 3.9.
Lastenkonsertti
DOWNSHIFTAAVA PÖLLÖ JA PUSSAAVAT SAMMAKOT
Pikku Papun orkesteri
Reetta Kuisma, Janne Ali-Vehmas, Antti Kokkola, Sanna Kaisa Sundström, Maiju Kopra, Heli KajoYksi Suomen tämän hetken pidetyimmistä lastenmusiikkiorkestereista saapuu ensimmäistä kertaa Satakuntaan. Pikku Papun Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset koskettavat niin pieniä kuin varttuneempiakin kuulijoita. Lauluissa seikkailee iloinen kilpikonna Pikku Papu ystävineen. Teemoina ovat ystävyys, ilo, kiukku, ruoanlaitto, yhteistyö – koko elämän kirjo. Pikku Papun konserteissa lauletaan, leikitään ja tanssitaan yhdessä. Tervetuloa kaikki vauvasta vaariin!
SU 3.9. kello 11
Harjavallan liikuntahalli
Vapaa pääsy
Konsertti kestää noin tunnin. Harjavallan liikunta- ja uimahallin kahvio avoinna

Sunnuntai 3.9.
Päätöskonsertti
ILOSANOMA
Lahden Gospelkuoro, Marjaana Turunen, kuorokapellimestariNäyttävistä esityksistään tunnetun Lahden Gospel-kuoron ohjelmisto koostuu pääosin tunnetuista soul- ja R&B-klassikoista, joista mainiona esimerkkinä mainittakoon Manhattan Transferin “Operator”. Suuren kuoron kanssa esiintyy ammattimuusikoista koottu svengaava bändi. Kuoroa johtaa sen 21 vuotta sitten perustanut Salpausselän seurakunnan kanttori, MuM, d.c. Marjaana Turunen.
Kuoron lukuisien taitavien solistien joukosta löytyvät muun muassa tämän vuoden Voice of Finlandissa duona kilpailleet Piia Hiukka ja Anu Hänninen. Koko kuoro nousi suuren yleisön tietoisuuteen Talent Suomen tuotantokaudella vuonna 2016.
Gospelkuoro on asettanut päätavoitteekseen ilosanoman jakamisen. Tämän kuoron esiintyminen nostaa varmasti tunnelman kattoon ja ilon ylimmilleen. Tervetuloa Satasoiton juhlavaan päätöskonserttiin!
SU 3.9. kello 18
Harjavallan kirkko
Liput 25 eur, OP Satakunnan omistaja-asiakkaille 22 eur
Konsertin jälkeen iltasoitto kirkon pihalla

Etusivulle

(c) 2017, Satasoitto - Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään. Tapahtuman järjestää Satasoittoyhdistys ry.